• baby behandeling
  • kind behandeling en onderzoek
  • behandeling glijvlakken dikkedarm
  • behandeling lage rug
  • buikpijn

De behandeling

Bij Osteopaat Franklin benaderen wij de mens als een biologische eenheid. Bij de diagnose en therapie is er naast fysieke factoren ook aandacht voor psychische en sociale
factoren. Het aangrijpingspunt van de osteopathische behandeling is de veranderde of verminderde mobiliteit van bindweefsel. Dit gebeurt altijd met de handen.  

Met zachte en soms stevige handgrepen maakt de osteopaat lichaamsweefsels één voor één weer 
beweeglijk. Meestal voelt de behandeling prettig aan. Na de behandeling duurt het enige weken voor een volgende afspraak: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Soms ervaart een patiënt tijdens de behandeling een warm, tintelend of prikkelend gevoel. Ook kan kort na de behandeling een emotionele reactie plaatsvinden. Soms krijgt een patiënt na de behandeling korte tijd last van hoofdpijn, vermoeidheid of juist een verergering van de klacht. Het is dan ook goed om de dag van de behandeling rustig door te brengen. Wacht met fanatiek sporten liever tot de volgende dag.

Als de behandeling aanslaat, merkt de patiënt al snel vooruitgang. Meestal zijn drie tot zes behandelingen voldoende voor herstel.